cart
Dé kappersgroothandel sinds 1928
clock
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
perfume
Gratis verzending vanaf €100 excl. BTW
truck
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar

Hoe voorkom je scheerirritatie in je hals?

Dagelijks ervaren veel mannen scheerirritatie in de hals, dat optreedt tijdens of na het scheren. De symptomen verschillen tussen een branderig gevoel en roodheid van de huid. Deze irritatie kan enkele dagen aanhouden na het scheren. Wat veroorzaakt dit en hoe kun je het voorkomen? Dat is de vraag die velen bezighoudt.

Wat zijn de oorzaken van scheerirritatie?

Veel mannen houden niet van scheren. Maar waarom? Ze krijgen vaak last van scheerirritatie tijdens of na het scheren. Het idee daarvan laat mannen al snel hun scheer dag uitstellen. Er zijn vele oplossingen die de scheerirritatie of rode bultjes doen verdwijnen. Veel mannen hebben hier alleen geen weet van.

De meeste oorzaken van scheerirritatie ligt aan de eigen scheertechniek of het verkeerde scheermes. De belangrijkste oorzaken zijn:

  1. Teveel druk zetten op het scheermes tegen de huid.

  2. Te vaak scheren en teveel op dezelfde plek.

  3. Niet de juiste voorbereidingen treffen zoals gezicht natmaken of geen scheerschuim gebruiken.

  4. Scheren tegen de groeirichting van de haren in.

  5. Van te voren douchen met heet water.

  6. Scheren met botte scheermesjes.

  7. Na het scheren direct alcohol houdende aftershave gebruiken.

  8. Scheren met alcohol houdende producten.

Hoe voorkom je scheerirritatie en rode bultjes?

Scheerirritatie kan direct na het scheren opkomen, maar het gebeurt ook dat het pas later op gang komt. Er zijn meerdere handelingen die je kunt verrichten om scheerirritatie te voorkomen of verminderen.

Scheer met een lichte beweging , geef geen druk tegen de huid. Laat het scheermes rustig zijn werk doen. Ga vooraf het scheren niet te heet douchen. Dit laat de huid licht uitdrogen. Reinig je gezicht voor het scheren ook niet met badzeep. Gebruik dan pH-neutrale reinigingsgels.

Gebruik voordat je gaat scheren een preshave olie. Dit zorgt voor bescherming tijdens het scheren. Het is altijd belangrijk om een schoon en scherp mesje te gebruiken. Maak het scheermesje na gebruik dan ook goed schoon.

Om ingegroeide haren tegen te gaan, raden wij aan om regelmatig je huid te scrubben. Doe dit niet voordat je gaat scheren. Doe dit enkele dagen ervoor om de ingegroeide haren mee te kunnen scheren. Als je na het scheren toch een gevoelige huid hebt overgehouden is het belangrijk om een verzorgende en kalmerende after shave balm of olie te gebruiken.

Ons advies voor jou!

Wij adviseren om stapsgewijs te onderzoeken wat de oorzaak is van je scheerirritatie. Overweeg om voor het scheren een pre-shave olie of balm te gebruiken. Het is niet nodig om direct een nieuw scheermesje te kopen, maar werk eerst aan jouw scheer technieken. Vervang eventueel je ineffectieve scheerzeep voor een kwalitatief betere scheerzeep of cremé. Gebruik geen geparfumeerde balsems en kies voor een neutrale after-shave. Door deze tips zul je merken dar de scheerirritatie minder wordt en mogelijk verdwijnt.

Lees meer

  1. Hoe kies je de perfecte tondeuse?

  2. Help! Ik heb beschadigd haar

Bekijk alle blogs
Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken