cart
Dé haarexpert sinds 1928
clock
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
perfume
Gratis verzending vanaf €49 incl. BTW
truck
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar

Hoe gebruik je haarrollers voor de perfecte blow-out?

Haarrollers, kleefrollers of klittebandrollers zie je steeds meer voorbij komen op social media als Instagram en TikTok. Hoe gebruik je deze rollers? En hoe creëer jij gemakkelijk een prachtige blow-out look met haarrollers? In dit blog zetten wij de beste tips voor jou op een rijtje!

Wat zijn haarrollers?

Je kent ze vast wel; haarrollers. Veel vrouwen draaien ze in hun haar en doen ondertussen allerlei taken, zoals hun make-up. Op TikTok zie je talloze filmpjes voorbij komen van vrouwen die de rollers uit hun haar halen en vervolgens prachtige, bouncy krullen hebben met een blow-out look. Wil jij dit ook bereiken, maar weet je niet hoe? Dan is dit blog perfect voor jou!

Haarrollers zijn ronde rollers. Meestal is de binnenkant open, maar soms zit er ook schuim in (zoals bij Sleep In Rollers). Met haarrollers kun je verschillende looks bereiken. Zo helpen de krullers om het haaroppervlakte glad te maken, kun je meer volume creëren en kun je krullen fixeren. Na gebruik van een krulborstel of krultang rol je het haar in de kruller. Op deze manier koelt het haar opgekruld af en zal de krul of slag beter blijven zitten. Ook kunnen kleefrollers gebruikt worden tijdens een watergolf of permanent behandeling.

Bij de trend van nu gaat het specifiek om haarrollers om een blow-out look te creëren. Deze 90's supermodel look is weer helemaal on-trend.

Welke haarrollers heb ik nodig?

Haarrollers zijn er in verschillende vormen en formaten. De haarrollers die je voor de blow-out look nodig hebt worden kleefrollers, kleefkrullers, klittenbandrollers, velcro rollers of zelfklevende rollers genoemd. Deze rollers zijn gemaakt van een klittenband-achtig materiaal. Hierdoor blijft het haar aan de roller kleven en heb je geen extra speldjes nodig. De rollers zijn zacht en lichtgewicht. Zo merk je bijna niet dat ze in je haar zitten.

Kleefkrullers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Hoe groter de diameter van de roller, hoe losser de krul. Wil jij bijvoorbeeld graag veel volume creëren en niet perse een krul? Kies dan voor grote kleefkrullers met een diameter van 60mm of groter. Bij langer haar is een grote diameter ook raadzaam.

Heb jij korter haar? Wil je je pony of bangs krullen? Of zoek je een resultaat met meer krul? Dan zijn rollers met een kleinere diameter geschikt. Voor ieder haartype, iedere lengte en ieder gewenst resultaat is een kleefroller beschikbaar!

Je kunt ook meerdere maten rollers gebruiken voor één look. Gebruik bijvoorbeeld kleinere rollers aan de voorkant en grotere voor de lange eindes. Met de verschillende kleuren rollers kun je gemakkelijk jouw maten uit elkaar halen.

Wat heb je nodig voor deze look?

Voor deze blow-out tutorial heb je een aantal producten nodig. De meeste heb je waarschijnlijk al in huis! Hittebescherming, haar rollers, haarspray en een stijltang!

Hoe ga je te werk?

Stap voor stap leggen wij je uit hoe je deze blow-out look bereikt en hoe je het beste je haarrollers kunt plaatsen voor het mooiste resultaat. Kijk je liever een video? Klik dan hier om onze TikTok tutorial van deze look te bekijken!

Stap 1: bescherm het haar door een goede hittebescherming te gebruiken. Kies voor een hittebescherming met anti-pluis eigenschappen voor een pluisvrij eindresultaat.

Stap 2: verdeel het haar in secties. Wij maken graag 3 secties op de scheiding in de "mohawk-section". Afhankelijk of je dik, dun, veel of weinig haar hebt maak je de overige secties.

Stap 3: pak de stijltang erbij. Ga over elke sectie heen en krul het einde naar binnen door de stijltang te roteren.

Stap 4: vervolgens rol je deze sectie terwijl hij nog warm is in de haarroller. Op deze manier koelt de krul opgekruld af en zullen de krullen langer blijven zitten! Wij kiezen het liefst voor kleefrollers. Druk de roller een beetje aan. Zo blijft het haar perfect zitten en heb je geen extra clips nodig die weer rare knikken kunnen veroorzaken. Wil je wel extra stevigheid? Dan kun je altijd boucle clips toevoegen.

Stap 5: werk op deze manier alle secties af. Wij zetten dus 3 secties vast in het midden op de scheiding. De zijplukken rollen we het liefste schuin in, zodat hier ook geen rare knikken ontstaan, maar je een mooi, natuurlijk en volumineus resultaat gaat behalen! Finish met wat haarlak over de rollers heen.

Stap 6: laat de rollers minimaal een half uur zitten. In de tussentijd kun je bijvoorbeeld je skincare of make-up doen of een serie kijken. Rol de rollers voorzichtig één voor één uit het haar. Rol elke sectie even om je vinger. Borstel het haar niet uit, maar haal alleen even je handen erdoor.

Stap 7: gebruik nog wat extra haarlak om te verstevigen & you're ready! Toch pluis in het resultaat? Breng dan een heel klein beetje anti-pluis haarolie aan op de vingers en werk dit voorzichtig door de lengtes en punten.

Lees meer

  1. 2024 Hottest Summer Hair Trends

  2. De Slicked Back hairstyle voor vrouwen

  3. Hoe kies je de perfecte krulborstel?

  4. Ontdek Color WOW

Bekijk alle blogs
Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken