chariot
Le spécialiste du cheveu depuis 1928
horloge
Commandé avant 14h00, livré demain
parfum
Livraison gratuite à partir de 49 € TTC
camion
Plus de 15 000 articles disponibles pour une livraison immédiate

Hoe kies je de juiste shampoo voor jouw haartype?

Er zijn veel verschillende shampoos, speciaal ontworpen voor veel verschillende haartypes. 1 van de meest gestelde vragen aan onze experts is dan ook: "Welke shampoo past het beste bij mijn haartype?". In deze blog leggen we uit welke behoeftes jouw haar kan hebben en welke professionele shampoo het beste bij jouw haartype past!

Welke shampoo past het beste bij mijn haartype?

Om te bepalen welke shampoo het meest geschikt is voor jouw haartype is het belangrijk om vast te stellen welke behoeften jouw haar heeft. Heb je bijvoorbeeld droog haar, beschadigd haar, een gevoelige hoofdhuid, krullen, gekleurd haar, last van haaruitval of andere problemen? Wij nemen je mee in de zoektocht naar de beste shampoo voor jouw haar.

Ieder haar is uniek. Het hoofddoel van een shampoo is om vuil, olie en stylingsresten uit het haar en van de hoofdhuid te reinigen. Een goede, professionele shampoo doet dit met respect voor het haar en de hoofdhuid en zonder de natuurlijke oliën te strippen. Daarnaast zijn er veel verschillende shampoos om aan specifieke behoeften van jouw haar te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een levendige haarkleur, roosbestrijding, extra hydratatie of anti-pluis.

Droog haar

Heb je last van droog haar? Droog haar kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het haar bijvoorbeeld uitgedroogd raken door contact met de zon of styling met hittetools. Ook kan het haar en de hoofdhuid een tekort aan voeding en vocht hebben, waardoor het droog is. Dit kan komen door een te lage productie van talg, de invloed van temperaturen van buitenaf, beschadigingen aan het haar of het kan te maken hebben met de leeftijd. Je raakt de glans kwijt, het gaat meer pluizen en het lijkt dof. Droog haar kan erg lijken op beschadigd haar. Twijfel jij of je droog of beschadigd haar hebt? Lees dan dit blog!

Wat heeft droog haar nodig?

Droog haar heeft hydratatie en voeding nodig om het vocht weer in de lokken te sluiten. Het is belangrijk dat droog haar niet te vaak gewassen wordt. Wanneer je je haar wast, worden de natuurlijke oliën verwijderd. De oliën krijgen dan niet de kans om te doen waar ze voor dienen. Het haar zal dan alleen maar droger worden, hoe vaker het wordt gewassen. Gebruik na het wassen ook een conditioner om het droge haar verder te beschermen. Ook is het belangrijk om droog haar te verzorgen met hydraterende ingrediënten zoals arganolie, avocado-olie en macadamia olie. Vermijd uitdrogende ingrediënten zoals alcohol en kies juist voor vochtvasthoudende stoffen, zoals propyleenglycol, glycerine en panthenol.

Shampoos voor droog haar:

Beschadigd haar

Is jouw haar beschadigd? Dit kan komen door verschillende situaties die schade aanrichten aan de haarschubben. Denk bijvoorbeeld aan hittebeschadiging, wrijving met een handdoek of chemische behandelingen. Bij gezond haar overlappen de haarschubben elkaar dakpansgewijs. Bij beschadigd haar missen er een aantal haarschubben, waardoor ze niet overlappen en aaneensluiten. Dit leidt tot het verlies van vocht, minder handelbaar en ruw aanvoelend haar. Twijfel jij of je droog of beschadigd haar hebt? Lees dan dit blog!

Wat heeft beschadigd haar nodig?

Beschadigd haar heeft behoefte aan een shampoo met voeding en bescherming. Het kost moeite om beschadigd haar weer gezond te krijgen. Het haar bestaat voornamelijk uit proteïnen (eiwitten). Daarom is het juist goed om te kiezen voor producten die verrijkt zijn met proteïnen. Ook kun je het beste kiezen voor een milde shampoo met zachte ingrediënten. Vitamines, vetzuren, mineralen en voedende oliën zullen het beschadigde haar goed doen. Hete stylingtools en kun je beter even aan de kant laten liggen.

Shampoos voor beschadigd haar:

Gekleurd haar

Heb jij je haren laten verven? Dan heeft je haar weer andere behoeften. Met de juiste verzorging voor gekleurd haar kun je de levensduur van jouw haarkleur verlengen én behoudt je een levendige glans. Gelukkig heeft elk professioneel haarverzorgingsmerk wel een shampoo voor gekleurd haar.

Wat heeft gekleurd haar nodig?

Bij gekleurd haar is het belangrijk om een shampoo te kiezen met kleurbehoudende eigenschappen. Hiermee kun je extra lang van jouw haarkleur genieten. Een kleurservice kan het haar licht beschadigd hebben, dus wat extra voeding en verzorging is ook een must voor gekleurd haar! Door gekleurd haar juist te verzorgen kun je extra lang van jouw geverfde lokken genieten. Er bestaan er ook kleuropfrissers in de vorm van shampoo, conditioner of een kleurmasker. Deze producten geven het haar een kleurboost of neutraliseren ongewenste verkleuringen zoals een no-yellow, no-orange of no-red product. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog over de verschillen!

Shampoos voor gekleurd haar:

Blond haar

Net als gekleurd haar heeft blond haar behoefte aan extra verzorging. Blonderen beschadigd het haar, dus goede verzorging is erg belangrijk. Daarnaast wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je blonde coupe en is kleurbehoud dus een must. Ook voor natuurlijke blondines is het belangrijk om de juiste haarverzorging voor blond haar te kiezen. Doordat blond haar minder pigment heeft wordt het sneller droog en is het een stuk kwetsbaarder. Met de juiste verzorgingsproducten kun jij je blonde haar laten stralen.

Wat heeft blond haar nodig?

Blond haar heeft behoefte aan intensieve verzorging en hydratatie die speciaal is ontwikkeld voor het kwetsbare blonde haar. Bij blond haar, zowel natuurlijk als geblondeerd of met highlights, adviseren wij om minimaal 1x per week een verzorgend haarmasker te gebruiken in je haircare routine. Bij geblondeerd haar is het daarnaast ook belangrijk om het haar te herstellen (net als bij beschadigd haar). Geblondeerd haar kan na verloop van tijd gele of oranje ondertonen krijgen door diverse externe factoren. In dat geval is het belangrijk om een goede, neutraliserende shampoo te gebruiken om deze ongewenste tonen te elimineren.

Shampoos voor blond haar:

Pluizig haar

Pluizend haar, we hebben er allemaal wel eens last van. Sommige haartypes hebben standaard last van een pluizige coupe. Het haar voelt van nature al droger aan en heeft dan ook extra verzorging en voeding nodig om glad te worden en te kunnen stralen. Pluizig haar kan diverse oorzaken hebben. Winters koud weer in combinatie met de warme kachel binnen is een veel voorkomende oorzaak. Ook douchen met heet water of te vaak het haar wassen kan pluis veroorzaken. Dit zorgt er beide namelijk voor dat de natuurlijke oliën van de hoofdhuid worden gestript en het haar droog en pluizig wordt. Het haar kammen terwijl het nat is of veel gebruik van stylingtools kan ook de oorzaak zijn.

Wat heeft pluizig haar nodig?

Het is belangrijk om te achterhalen waardoor de pluis wordt veroorzaakt. Heeft jouw haar van nature de neiging om te pluizen? Dan heb je baat bij extra voeding en verzorging speciaal voor pluizig haar. Probeer vooral ook de douche iets minder warm te zetten en het haar minder vaak te wassen. Ga je aan de slag met een stylingtool? Kies dan altijd een ionische föhn of borstel en bij een stijltang het liefst een keramisch blad. Deze eigenschappen hebben een negatieve ionen lading en neutraliseren direct positief statisch geladen deeltjes in het haar tijdens het stylen. Ook kun je een beschermende anti-pluis spray gebruiken zoals de geweldige Dreamcoat Supernatural van Color WOW.

Shampoos voor pluizig haar:

Gevoelige of droge hoofdhuid

Heb jij last van een jeukende of branderige hoofdhuid? Voelt de hoofhuid trekkerig aan, is het rood en heb je last van schilfers die anders zijn dan roos? Grote kans dat jij last hebt van een gevoelige en/of droge hoofdhuid. Droge hoofdhuid kan vele oorzaken hebben. Bij huidproblemen zoals psoriasis, veroudering van de huid, genetische factoren, hormonale veranderingen, stress, ongezonde voeding of in de winter als de verwarming aan staat, kan je last hebben van een drogere hoofdhuid. Bij droge huid pakken we vaak direct voedende crème of bodylotion, maar wist je dat je hoofdhuid ook behoefte heeft aan extra voeding bij droogte? Ook zijn we vaak geneigd om bij schilfers te denken dat we last hebben van roos. Anti-roos producten drogen je hoofdhuid juist alleen maar verder uit en kunnen je symptomen verergeren. Ook kun je slecht reageren op agressieve ingrediënten in haarverzorging of een allergie hebben voor bepaalde stoffen.

Wat heeft een droge of gevoelige hoofdhuid nodig?

Gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Heb je het vermoeden dat je hoofdhuid gevoelig is of dat je een allergie hebt? Ga dan altijd eerst naar de dermatoloog en laat je testen. Stoffen die een allergische reactie veroorzaken kun je vervolgens vermijden. Kies altijd voor een milde shampoo zonder agressieve alcohol of sulfaten en ga voor een shampoo die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige of droge hoofdhuid. Voedende ingrediënten zoals vetzuren helpen om de hoofdhuid te voeden en antioxidanten helpen om ontstekingen tegen te gaan.

Shampoos voor gevoelige/droge hoofdhuid:

Fijn haar

Heb jij fijn haar? Dan kan het soms lastig zijn om volume te creëren. Vaak denken mensen dat fijn haar automatisch ook dun haar is. Dit is niet het geval! Als we het over fijn haar hebben, dan hebben we het over de diameter van de individuele haar. Hoe kleiner die diameter, hoe fijner het haar. Dun of dik haar wordt bepaald door de hoeveelheid haren op het hoofd en de dichtheid. Het kan dus best dat jij een kleine diameter hebt (dus fijn haar), maar wel een volle bos haar hebt!

Wat heeft fijn haar nodig?

Of je nou fijn haar hebt, dun haar hebt of fijn én dun haar hebt... de haarroutines zijn zeer vergelijkbaar. In elk geval heb je behoefte aan meer volume. Fijn haar heeft de neiging om futloos om het hoofd te hangen. Fijn haar heeft behoefte aan volume verhogende haarverzorging die de fijne haren niet gaat verzwaren. Kies vooral voor lichtgewicht producten als het gaat om de verzorging en styling van jouw fijne haar. Daarnaast kunnen haarvitamines ook helpen om fijn haar sterker en gezonder te maken.

Shampoos voor fijn haar:

Haaruitval en/of dunner wordend haar

Dunner wordend haar en/of haaruitval is heel vervelend. Het kan je onzeker maken en invloed hebben op je uitstraling, maar het komt vaker voor dan je denkt! Haaruitval en/of dunner wordend haar kan meerdere oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan ouderdom, ongezonde voeding, stress, verandering in de hormonen door bijvoorbeeld een zwangerschap of erfelijkheid. Haaruitval kan ook komen door een ziekte, allergie of aandoening aan de hoofdhuid. Ga in dat geval altijd langs bij de huisarts of de dermatoloog en laat je adviseren.

Wat heeft haaruitval en/of dunner wordend haar nodig?

Probeer producten die de haargroei stimuleren. Ingrediënten zoals cafeïne, niacinamide en biotine stimuleren de haargroei. Net als bij fijn haar kan het haar baat hebben bij een volume boost en is het slim om vooral lichtgewicht producten te gebruiken. Ook kunnen haarvitamines helpen om de haargroei te stimuleren. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende water drinkt en genoeg vitamines en mineralen binnen krijgt. Vermijd crashdiëten die ervoor zorgen dat je minder voedingsstoffen binnen krijgt. Ook kun je strakke haarstylen zoals een paardenstaart, knotje of vlecht beter even vermijden om druk aan de hoofdhuid te minimaliseren. Door de hoofdhuid te stimuleren met een massageborstel of met de vingers tijdens het wassen stimuleer je ook de bloedcirculatie. Dit kan bijdragen aan gezondere haargroei en minder haaruitval.

Shampoos voor haaruitval en/of dunner wordend haar:

Krullend haar

Heb jij krullend haar? Wauw! Velen zouden willen dat ze een prachtige bos krullen hadden. Maar als je krullen hebt, dan weet je ook dat het aardig wat onderhoud en geduld vergt om het beste uit jouw krullen te halen. Bij krullend haar is een veelvoorkomende klacht dat het snel pluist. Krullend haar is van nature droger en heeft dan ook behoefte aan andere ingrediënten en verzorging dan steil haar. Daarnaast bestaat er ook de Curly Girl Methode. Ben je hier nog niet mee bekend? Lees dan ook ons blog over de CG-methode en CG-friendly producten!

Wat heeft krullend haar nodig?

Elk type krul heeft weer andere behoeften. Met krullend haar is het vaak een kwestie van proberen en testen wat het beste voor jouw krultype werkt. De ene wil absoluut sulfaatvrij. De andere zweert juist bij een shampoo met sulfaten voor extra cleansing. Belangrijk is in ieder geval dat je een shampoo kiest die speciaal voor krullend haar is ontworpen. Hierin zitten ingrediënten die jouw krullen voeden en verzorgen. Het is vooral belangrijk dat de shampoo niet uitdrogend is en daarom ook geen schadelijke alcoholsoorten bevat. Er zijn ontzettend veel haarverzorgingsproducten speciaal voor krullend haar. Hieronder laten wij een aantal shampoos zien. Benieuwd naar alle producten voor krullend haar? Kijk dan hier!

Shampoos voor krullend haar:

Related Products

Haut de page
Le grossiste en coiffure le plus choisi par les coiffeurs depuis 1928. Achats sécurisés et achats à domicile certifiés.
Choisissez votre pays ci-dessous et indiquez si vous avez un numéro de TVA.
Pays-Bas
Belgique
Entreprises (hors TVA)
Consommateur (TVA incluse)
Faites votre choix