chariot
Le spécialiste du cheveu depuis 1928
horloge
Commandé avant 14h00, livré demain
parfum
Livraison gratuite à partir de 49 € TTC
camion
Plus de 15 000 articles disponibles pour une livraison immédiate

BIAB nagels - wat is het en wat doet het voor je nagels?

Je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord. BIAB nagels zie je bij bijna iedere nagelsalon. Maar wat zijn BIAB nagels nou precies? En wat zijn de voordelen? Wij leggen het uit in deze blog!

BIAB - Builder In A Bottle

Laten we beginnen bij het uitleggen van de term. BIAB staat voor Builder In A Bottle; letterlijk bouwen in een flesje. Heb jij last van dunne nagels die snel breken of scheuren? Dan is een BIAB behandeling ideaal! Een BIAB gellak maakt de nagels namelijk laagje voor laagje steeds steviger en heel erg sterk. Hierdoor is het risco op nagelbreuk of scheurtjes zeer klein! Daarnaast is BIAB ook erg flexibel om aan te brengen. Je kan precies de vorm van de nagels volgen, zodat het resultaat veel natuurlijker is dan bijvoorbeeld kunstnagels of acryl. Ben je een nagelbijter? Dan is BIAB perfect voor jou! Doordat de nagels zo sterk worden, wordt het lastiger om te bijten.

Wat is dan het verschil tussen gellak en BIAB?

De meest bijzondere eigenschap van BIAB is dat het je nagels gezonder maakt! Wat?? Ja echt! BIAB en Rubber Base formules zijn speciaal ontwikkeld zodat je natuurlijke nagel de ruimte krijgt om te groeien en aan te sterken. Het voedt de nagels, waardoor je ook na verwijdering van de BIAB zult merken dat je natuurlijke nagels veel sterker zijn en minder snel scheuren. BIAB of Rubber Base komt voornamelijk in nude tinten. Je kunt het gebruiken als elegante, natuurlijke manicure of als verstevigende basecoat voor onder een gekleurde gellak naar keuze!

Zijn er verschillende soorten BIAB?

Rubber Base, Acryl, Builder Gel, BIAB... Raak je van alle termen helemaal de kluts kwijt? Wij zetten ze voor je op een rij en leggen de verschillen uit! Zo weet jij wat je moet bestellen of welke keuze je kunt maken bij je volgende nagelafspraak.

Vernis en gel

Als eerste hebben we gellak. Dit is de minst stevige nagelbehandeling in de nagelsalon. Gellak is eigenlijk een gewone nagellak die de eigenschap heeft om uit te harden onder een LED/UV lamp. Hierdoor blijft de manicure mooi lang zitten en kan je tot wel 2 of zelfs 3 weken genieten van mooi gelakte nagels.

Power Base

Power Basecoat is een extra verstevigende basecoat voor visueel dunne en natuurlijk ogende nagels met een perfect egaal oppervlak. Als het nagelbed van nature delicaat en gevoelig is, zelfs dan is deze basecoat perfect. De Power Base van Claresa is zuurvrij en dus geschikt voor alle soorten nagels.

Base en caoutchouc

Een Rubber Base lijkt erg op een BIAB. Deze basecoat werkt verstevigend en er kan ook een kleine bolling mee gemaakt worden. Hierdoor krijg je een mooiere look dan bij enkel een 'gellak' behandeling. Doordat de Rubber Base de nagels verstevigt kan de natuurlijke nagel groeien en sterker worden. Ook wordt schade aan de natuurlijke nagel voorkomen. De Rubber Base is net als rubber erg flexibel en gemakkelijk aan te brengen met een kwastje. De Rubber Base camoufleert oneffenheden en vult ribbels voor een natuurlijk en egaal resultaat. De Rubber base kan op zichzelf gedragen worden of als verstevigende basis dienen voor een gekleurde gellak naar keuze.

BIAB

BIAB valt onder dezelfde noemer als Rubber Base. Beide zijn flexibel, corrigeren de nagelplaat voor een egaal resultaat en bieden bescherming aan de natuurlijke nagels. BIAB heeft iets meer bouwende eigenschappen, maar kan wat zuur zijn. Bij zeer beschadigde of broze nagels is een harder nagelproduct zoals builder gel beter geschikt.

Gel de construction

Wil je de nagels niet alleen versterken, maar ook verlengen? Dan is Builder Gel perfect. Met Builder Gel kunnen de nagels worden verlengt, versterkt en gemodelleerd. Builder Gel komt meestal in een potje en dien je met een speciaal kwastje aan te brengen. Dit vergt meer precisie. Claresa heeft de Soft & Easy Builder Gel in het assortiment die er automatisch voor zorgt dat de gel niet over de nagelriemen vloeit en die kleine foutjes vergeeft.

Gel NeXt

NeXt Gel van Urban Nails combineert de eigenschappen van een Builder Gel met Acryl. NeXt Gel heeft de stevigheid van acryl met de souplesse van gel, waardoor het zeer gemakkelijk werkt. De NeXt Gel hard niet uit zichzelf uit, waardoor je meer tijd en flexibiliteit hebt om de nagels perfect vorm te geven. De gel blijft liggen zoals je hem hebt aangebracht en wordt uitgehard onder een UV/LED lamp.

Acryl

Acryl is de stevigste mogelijkheid in de nagelwereld. Acryl komt in poedervorm en dient in combinatie met Acryl Liquid gebruikt te worden. Acryl is zeer specialistisch om aan te brengen en er worden ook vele trainingen voor gegeven. De mogelijkheden zijn eindeloos, van gigantische verlening (met of zonder sjabloon) tot inlays en unieke designs. Acryl droogt snel aan de lucht, waardoor foutjes ook niet gemakkelijk vergeven worden. Veel mensen denken dat acrylnagels de natuurlijke nagels beschadigen. Dit is niet zo, mits goede producten gebruikt worden. Ook is het zeer belangrijk om acryl goed aan te brengen en netjes weer te verwijderen. Dan zijn acrylnagels niet schadelijker dan andere vormen van kunstnagels.


Voor wie zijn BIAB / Rubber Base nails geschikt?

Ben je op zoek naar een natuurlijk ogende manicure die jouw nagels versterkt, zonder dat je op zoek bent naar verlenging? Dan is BIAB of Rubber Base ideaal! Heb je van nature verzwakte nagels en wil je ze graag laten groeien? Ook dan is BIAB of Rubber Base aan te raden. Onder deze nagelbehandeling krijgt de natuurlijke nagel namelijk de kans om gevoed te worden, te groeien en sterker te worden!

Alle voordelen van BIAB nagels

Voor het gemak zetten we alle voordelen van BIAB of Rubber Base nagels nog eens voor je op een rijtje:

  1. Zeer sterke nagels

  2. Veel minder kans op breken of scheuren

  3. Natuurlijk ogend resultaat

  4. Kleine bolling is mogelijk, maar het resultaat is dunner en natuurlijke dan bijvoorbeeld acryl

  5. Voedt en versterkt de natuurlijke nagels

  6. Stimuleert dat de natuurlijke nagels doorgroeien

  7. Mooie glans en ruime keuze aan natuurlijke kleuren

  8. Ook geschikt voor nagelbijters

  9. Af te weken waardoor het verwijderen ook weinig tot geen schade aan de natuurlijke nagel toebrengt

  10. Op te fleuren met gellak of nailart voor unieke nagels!


Lees meer

  1. Gellak aanbrengen, hoe werkt dat?

  2. Gellak verwijderen, hoe werkt dat?

Bekijk alle blogs
Haut de page
Le grossiste en coiffure le plus choisi par les coiffeurs depuis 1928. Achats sécurisés et achats à domicile certifiés.
Choisissez votre pays ci-dessous et indiquez si vous avez un numéro de TVA.
Pays-Bas
Belgique
Entreprises (hors TVA)
Consommateur (TVA incluse)
Faites votre choix